diumenge, 25 de febrer del 2018

Per equips. Ronda VI


Sisena ronda, avui ens hem desplaçat a Santa Coloma de Gramenet. Bé, em direu que això no és un desplaçament ja que Santa Coloma de Gramenet està molt a prop  de Barcelona, tan sols separada pel riu Besòs; doncs si, però no per això deixa de ser una altra ciutat, i ben poblada, segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, Santa Coloma de Gramenet amb 117.597 habitants (2017),  és la setena ciutat més poblada de la província de Barcelona, la novena de Catalunya i la cinquantena d'Espanya.


Tocant a Barcelona, en canvi és una ciutat desconeguda per a molts barcelonins i no diguem per a la majoria de ciutadans de Catalunya, és curiós, perquè Santa Coloma té el seu encant. Us invito a seguir aquest vídeo promocional fet per l'Ajuntament de la ciutat:


Però anem a la crònica del que ha estat el matx amb el Gramenet (antic La Colmena), a ells els han faltat dos jugadors importants i nosaltres jugàvem amb l'equip titular, el que feia que tinguéssim millor Elo a tots els taulers; però això, com passa sovint al per equips, no s'ha plasmat a les partides durant bastant temps, a mig matí la cosa no estava gaire clara. Després, els esdeveniments s'han girat de la nostra part i hem acabat guanyant per 7 a 3. Una victòria important, ja que, sinó matemàticament, si que pràcticament ens assegura la permanència.

Podeu consultar l'acta d'aquest matx en aquest enllaç.

La jornada en aquest grup s'ha completat amb els següents resultats:


Us passo unes fotos del matx:







Queden tres rondes i si bé per dalt la qüestió del primer classificat està cada cop més clara, per a la segona plaça que dona la possibilitat de jugar la promoció d'ascens, sembla que està entre l’Escola Escacs Salou i el Castelldefels, que s'enfronten la propera ronda. En canvi a la part baixa de la classificació el tema està ben complicat:


Com podeu veure molts equips estan implicats en salvar-se dels descens, bé directe, bé de jugar la promoció. A les properes rondes es produiran enfrontaments directes entre ells, que seran autèntiques i dramàtiques finals.

Salut i escacs,

2 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger:Et felicito per penjar aquest video promocional.Molt bó i demostra que Santa Coloma es molt més que una ciutat dormitori.Tens raò en que practicament esteu salvats que ha de ser sempre el primer objectiu de qualsevol equip al començar la categoria.Per la nostra part hem guanyat la segona final de la nostra Lliga i serà molt emocionant tot fins al termini del Campionat.Fins la setmana que vé amic!!!!Fred

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

Doncs si, la tranquil·litat d'aquest any contrasta amb els patiments dels dos anys anteriors. És realment gratificant no tenir que patir!

El matx del proper diumenge entre vosaltres i els amics del Gramenet es presenta especialment dramàtic. Particularment, m'agradaria que cap dels dos baixes de categoria.

Salutacions,