diumenge, 28 de gener del 2018

Per equips. Ronda II


Segona ronda, al Club d'Escacs Sant Martí ens ha tocat visitar el municipi de Salou.

Salou, municipi de la Comarca del Tarragonès, és una vila d'antigues arrels marineres de la Costa Daurada i actualment una de les destinacions de vacances més importants de Catalunya. 

Amb 26.601 habitants i 15,12 Km d'extensió, Salou limita a l'est amb el municipi de Vila-seca, a l'oest amb Cambrils i al sud amb el Mediterrani, que l'obsequia amb nou platges i cales de sorra daurada.


El sector terciari ha esdevingut el motor econòmic del municipi. Disposa d'una àmplia oferta hotelera, conseqüència de l'intens creixement turístic i immobiliari dels darrers trenta anys en els que s'ha potenciat especialment el turisme de sol i platja, i el lúdic. Salou acull, a més, un dels principals atractius de la zona, el complex PortAventura, que consolida a Salou i la seva zona d'influència com una sòlida destinació de vacances.

Que millor per visualitzar una destinació turística que un vídeo promocional, espero que aquest us agradi:




Però avui no estàvem a Salou per fer turisme, sino per enfrontar-nos al fort equip de l'Escola d'Escacs Salou.

Si el matx pintava difícil, la qüestió es va enfosquir quan el dissabte per la tarda el nostre delegat ens comunicava que a les baixes previstes s'afegia la del nostre segon tauler, l'Òscar, que tenia febre. 

El matx ha estat dur i disputat però al final l’Escola d’Escacs Salou s'ha imposat per 6-4. A destacar la victòria de l'Evarist sobre el GM Ruslan Pogorelov.

Podeu consultar el resultat de les partides d'aquest matx en aquest enllaç.









Després del matx ens hem anat a dinar i francament ho hem passat força bé.





La jornada en aquest grup s'ha completat amb els següents resultats:


La propera ronda ens toca jugar amb el Castelldefels a casa, de ben segur que serà un matx complicat com ho són tots en aquesta categoria.

Salut i escacs,

2 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger.Amb aquest comentari "tripartit" em poso al dia dels comentaris anteriors que no he fet.Perdona,però he portat un mes de Gener molt agitat agreujat amb dues hipotensions de la Montse,que ja es troba perfectament.El comentari que fas inicial"Copa i Lliga".tens molta raó en el que dius,pero cal afegir que la Federació es va carregar en el seu dia el format de Copa Catalana(eliminatories amb sis jugadors a"matx únic") en benefici dels clubs perque poguessin organitzar oberts i altres activitats.No obstant,animo al David Vigo a plantejar una de les seves habituals enquestes preguntant si esl clubs estariem d'acord en recuperar aquest torneig,naturalment concentrat en un o dos caps de setmana!!No obstant estic d'acord amb tu en que el que es coneix com a Copa Catalana té una gran acceptació.
En quant al vostre per equips haig de dir que la meva opinió es que aquest any no tindreu problemes per mantenir la categoria!!!Considero que el vostre Messi particular(Oscar Ruiz) es un gran jugador d'equip i es noten molt els seus refredats.Felicito a l'Evarist per la seva victoria devant Pogorelov i,naturalment,et segueixo "criticant" la teva absencia en les fotos,tot i que ho comprenc(tens por de trencar la màquina,ha,ha,ha.Una abraçada amic i fins la setmana entrant!!!Fred

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

En primer lloc, voldria comentar-te que m’ha sabut molt greu la mort de l'amic Moranta, un altre “viejo rokero” del Congrés que ens deixa. El vaig conèixer l'any 1972 i l'any 1973 vam coincidir a l'Obert de Berga i es va establir una molt bona relació entre nosaltres que es va consolidar quan vaig fitxar pel Congrés l'any 1974.

Referent a les teves paraules sobre el Sant Martí, doncs, moltes gràcies, ets molt amable, però com tu saps perfectament el per equips es un campionat molt traïdorenc i no sempre guanyen els que tenen millor equip. Com deia aquell, anem “partido a partido” i ja veurem.

Una abraçada, amic.