diumenge, 21 de gener del 2018

Per equips. Ronda I


Com cada any, també aquest 2018, al gener ha començat un nou Campionat de Catalunya per equips. El dissabte dia 20 es van jugar els encontres de la Divisió d'Honor, i el diumenge 21 s'han jugat els de totes les altres categories.

Nosaltres, el Club d’Escacs Sant Martí, hem començat jugant al nostre local contra el Reus Deportiu. També han jugat a “casa” l'equip B (contra l'Amistat de Premia) i l'equip E (contra el Barberà E).

El nostre contrincant d’avui, el Reus Deportiu, té un bon equip, però en temporades passades ha tingut l'inconvenient de no poder presentar a alguns dels seus millors jugadors, sobretot fora de casa.
Avui ens ha presentat un equip amb baixes, com era de preveure, però l'equip era força competitiu.

El matx ha estat força lluitat, amb errors no habituals en tots dos equips, qüestió també habitual a la primera ronda; però el final del matx ha estat del tot inesperat.

El matx estava 4’5 a 2’5 a favor nostre i les tres partides que quedaven pintaven taules. La veritat pensàvem que el punt era nostre; doncs no, com passa sovint al per equips, hem perdut dues partides de manera inesperada i, amb 4’5 a 4’5, el panorama feia creure que el matx acabaria en empat.

Aquí ha sorgit la perseverança de l'Òscar, que amb la seva bona “mà” en els finals, aprofitant un petit avantatge i, tot s'ha de dir, la molt alta manca de temps del seu contrincant, després de moltes i moltes jugades ha aconseguit guanyar la partida i ens ha regalat el punt sencer en aquest matx.


Podeu consultar l'acta d'aquest matx en aquest enllaç.





La jornada en aquest grup s'ha completat amb els següents resultats:



El Sant Martí B ha jugat amb l'Amistat de Premià, i el resultat ha estat de 5'5 a 4'5 a favor dels nostres.




El Sant Martí E ha  jugat amb el Barberà E, i el resultat ha estat de 2 a 2.




Començar el campionat guanyant és molt gratificant, però encara queda molt per fer. Els principis bons, estan molt bé, però els que realment importen són el bons finals.

Salut i escacs,