dilluns, 23 de maig del 2016

Vídeos musicals relacionats amb els escacs


La música és l'art que s'expressa mitjançant la combinació de sons, d'acord amb les lleis de la melodia, l'harmonia i el ritme. És l'art de la generació, manipulació i combinació dels sons, produïts per veus humanes i/o per instruments, amb la intenció de la recerca de la bellesa.

La música ha acompanyat les societats humanes des dels seus orígens, amb formes, funcions, manifestacions i productes molt diversos, segons cada context i moment. No obstant això, l'expressió musical és una constant a la història de l'espècie humana.

Tanmateix, els escacs són utilitzats molt sovint com a embolcall decoratiu en diferents i variades temàtiques. Anuncis, portades de llibres, moda, pel·lícules, vídeos i un llarg etc. on els escacs són una mera excusa. I, com no pot ser d'altra manera, això també passa amb la música. Però amb la música trobem que es poden donar dues situacions totalment diferents: elements musicals que utilitzen els escacs, i elements dels escacs que utilitzen la música.

Com exemple us passo uns vídeos musicals a on es poden veure aquestes dues situacions.

Vídeos musicals que utilitzen els escacs:







Vídeos sobre temes d’escacs que utilitzen música:





Crec que les dues situacions són bones pels escacs. Que des de la música es parli dels escacs, està bé, per molt que sigui d'una manera habitualment superficial; que des dels escacs s'utilitzi la música per la seva difusió, doncs està més que bé, sempre que es faci adequadament, que no sempre és fàcil.
Molts músics han tingut una forta atracció pels escacs, però al ser dues activitats molt absorbents, normalment arriba un moment que han d'escollir per una d'elles i en aquests casos l'elecció és la música, que és un art superior. Fa uns mesos vaig fer un article sobre Miquel Farré, escaquista i músic.

Fer vídeos d’escacs i música no és gaire fàcil, però pot ser un molt bon mitja per vendre el nostre producte.

Salut i escacs,


Dedicat a l'Enric García

2 comentaris:

Enric Garcia Garrido ha dit...

Un videoclip d'una cançó que m'agrada molt i és un clàssic de principis dels 70 es aquest. En el video apareix una escena molt interessant d'escacs amb un avi i una nena jugant als escacs. L'he penjat al blog un parell de vegades. Segurament hi ha més videos on apareix els escacs, però aquest té el seu mèrit perque és d'un època on no hi havien tants videoclips. Els escacs apareixen a partir del segon minut.

https://www.youtube.com/watch?v=4vHyzGslkWM

Es Cat Stevens - Father and son si els vols buscar directament.



Roger Salvo ha dit...

Hola Enric,

Cat Stevens, un cantant amb majúscules, i tot un referent d'aquells anys. No coneixia aquest vídeo i m'ha agradat tornar a escoltar el Cat Stevens, tot un plaer.

L'he incorporat a l'article.

Salutacions,