dilluns, 22 de setembre del 2014

Festa Major del Congrés


Totes les ciutats tenen la seva història, i com no pot ser d'altra manera els seus barris també la tenen.

Cap a 1950, en els moments àlgids de demanda d'habitatges a Barcelona per acollir la intensa immigració de la resta d'Espanya que rebia la ciutat, la família Ros i de Ramis va vendre setze hectàrees i mitja de terreny de la seva finca de Can Ros al Patronat de Vivendes del Congrés Eucarístic, acabat de constituir per iniciativa del bisbe de Barcelona d'aleshores, el Doctor Modrego. En aquests terrenys es construí un polígon d'habitatges promogut, doncs, per l'església i no per la iniciativa privada o l'Administració com era habitual en l'època.

L'Ajuntament aprovà el corresponent Pla parcial d'ordenació el febrer de 1953, i va triar el projecte d'urbanització elaborat per l'equip d'arquitectes liderat per Josep Soteras Mauri. Els eixos centrals d'aquesta urbanització eren les places del Congrés Eucarístic i del Doctor Modrego. La parròquia de Sant Pius X, que presideix la plaça del Congrés, ja era inclosa en el projecte però no es va construir fins més tard. El primer lliurament d'habitatges es va realitzar l'any 1954 i la darrera illa de cases no s'ocupà fins els anys 1967-68.

El perímetre actual del barri inclou també el veïnat o antiga barriada dels Indians. Es tracta d'un conjunt d'illes on aixecaren les seves residències un cert nombre de persones en retornar de "fer les Amèriques".

Del 3 al 12 d'octubre està previst que se celebri la Festa Major del Congrés; i el Club d'Escacs Congrés, com ja és un costum des de fa molts anys, col·labora organitzant diferents esdeveniments oberts al barri i a la comunitat escaquística en general.

Aquí tenim el Frederic Andreu a la Festa Major 2011

Aquesta és la informació sobre els actes programats:



Com podeu comprovar, hi ha una programació per a tots els gustos, podeu escollir.

A més, el Club d'Escacs Congrés en aquest mes d'octubre, organitza un torneig per a nens i nenes de 5 i 6 anys. Aquí teniu la informació:


Un mes d'octubre clarament organitzatiu per a la gent del Congrés.

Salut i escacs,

6 comentaris:

Fred ha dit...

Moltes gracies Roger!!! Estic molt emocionat per aquesta difusio i no vull afegir res mes.Pero compta amb una forta abraçada quan ens trobem.(Tranquila Luisa,aunque lo aprecio mucho y lo conoci antes es todo tuyo!!!!) Fred

Roger Salvo ha dit...

He esperat un temps prudencial per a que sortís algun error en les dates d’alguna activitat com és el vostre costum. Espero que ara ja tot sigui definitiu.

Qui donarà aquest any les simultànies? Ja sabem que si no trobes a ningú, serà el mestre Andreu. Bromes a part, aquestes simultànies acaben sent esgotadores, ja que, els veïns del barri no tenen gaire nivell però ja s’han acostumat a què quan s’aixeca un, posar-se un altre, el que fa que el que comença sent unes simultànies a 12 taulers, acaba sent unes simultànies a 30 o 40 taulers.

En fi, us desitjo el millor.

Salutació,

Jose Carlos ha dit...

Estimado Roger, disculpe que le escriba a través de los comentarios pero no tengo su e-mail. Es para hacerle una consulta sobre Cecilio Domínguez, soy de Huelva y creo que se trata del mismo jugador que dejó una huella imborrable en nuestra provincia en los años 60, y que emigró a BCN. Mi correo es: jcarco@gmail.com

Roger Salvo ha dit...

Amigo José Carlos, en primer lugar me gustaría que nos tuteáramos, ya que, desde mi punto de vista entre ajedrecistas no debería existir el usted.

En segundo lugar felicitarte por tu página dedicada al ajedrez y por la dedicación en rescatar del olvido la historia del ajedrez en Huelva.

Sobre Cecilio Domínguez, supongo que te refieres a Cecilio Domínguez Márquez, que jugó dos temporadas en el Club d'Escacs Congrés. Ahora ya no está en el Club d'Escacs Congrés, en las últimas dos temporadas juega en el Centro Aragonés de Barcelona.

Cecilio Domínguez Márquez nació en el año 1938, i bien pudiera ser el Cecilio Domínguez que se proclamo campeón provincial de Huelva en el año 1962.

Desgraciadamente no estoy en condición de poderte dar más datos porqué no tengo ninguna relación con él. El que si quizá pueda ayudarte es mi amigo i asiduo de este blog Frederic Andreu, que si tuvo un contacto con él mientras estuvo en el Congrés. Si lo que te interesa, como supongo, es ponerte en contacto con Cecilio Domínguez, Frederic Andreu es la persona indicada.

Me pondré en contacto con él para que te conteste, vía correo electrónico, vía este blog.

Un abrazo, tanto para ti, como para la familia ajedrecista de Huelva.

Fred ha dit...

Hola Roger:Comparto tu petición del tuteo con Jose Carlos y considero que ayer noche ya le informe adecuadamente sobre como ponerse en contacto con Cecilio.Y por supuesto reitero mi ofrecimiento para lo que necesite.Gens una sumus!!!!
Nota para Roger:Las simultaneas las realizarà Hector Hernàndez o Sergio Picatoste o bien en su defecto el gran Andreu(gran por la edad claro!!!!)

Jose Carlos ha dit...

Amigos Roger y Fred, gracias nuevamente por la información, he enviado un mensaje al Club actual de Cecilio (gracias a Fred por los teléfonos que me ha pasado).

Cecilio (campeón provincial en 1962 y 1963) figura en esta entrada que publiqué sobre Nicolás Soler (imágenes de 1957):

http://clublamerced.blogspot.com.es/2014/09/partida-pino-soler-1963.html

La otra foto es de 1969, en uno de los Encuentros Huelva-Portimao cuando jugó contra Sardinha:

https://plus.google.com/u/0/photos/+JoseCarlosdelArcoPrieto/albums/6061523820570407681/6061524916389549442

Gracias por todo,

Jose