dimecres, 12 d’octubre del 2011

Novetats al Congrés

Em refereixo al Club d'Escacs Congrés i no al Congrés dels Diputats a Madrid, que això serà el 20 de novembre. Ja vam tenir bastants "conyetes" a l'any 1981, quan el tinent coronel Tejero va assaltar el Congrés dels Diputats, nosaltres el Congrés comptàvem amb dos jugadors que es deien Tejero, el Fermín i el Jordi, i més d'un ens va fer algun acudit dolent.

Primera novetat: després de més de quaranta anys de directiu i una pila d'anys com a president, després dels dos últims anys dient-nos me'n vaig, ho deixo, plego; el Frederic Andreu, segueix com a president del club. En realitat s'ha donat una circumstancia que ho ha canviat tot, l'han prejubilat a l'empresa que treballava i ara pot dedicar-se al club, sense l'angoixa que tenia abans. Bé, és una bona noticia, ja que, agradi o no, el Frederic pràcticament és el Club d'Escacs Congrés.

Segona novetat: sembla ser que el nostre nou-vell president, s'ho està prenent de valent i està planificant moltes i molt variades activitats. Vol fer millores al local (ja tocava), posar una pantalla per poder seguir partides per internet (excusa) i també ja posats poder veure el Barça quan jugui (realitat), canviar la dinàmica de les classes als nens del barri (en positiu, per suposat) i obrir el club al barri. A les festes del barri que s'han fet aquest dies, el mateix Frederic a donat una sessió de simultànies i ha sigut tan valent que ha jugat inclús amb jugadors de més Elo que ell. També ha estat el guanyador del campionat de ràpides organitzat per a la festa major. Una autèntica metamorfosis la del Frederic, s'ha tornat més guapo, més jove i millor jugador (més ric no).




 La tercera novetat és que el company del Congrés, l'Héctor Hernández, s'ha decidit passar-se al vici (vici molt sa per cert) i ha creat un bloc dedicat als escacs al voltant del nostre club. El bloc té com títol, Escacs de barri i el podeu consultar clicant el següent enllaç. Si entreu trobareu articles de les activitats que he comentat abans i una molt interessant entrevista al Frederic Andreu.



El que no ha estat novetat és el costum de tan sols entregar trofeus en els tornejos que el "presi" els guanya. A veure si això canvia, que el club ens deu trofeus des de l'any 2006.


Si us plau, Frederic, resolt d'una vegada aquest problema que comença a fer pudor.

Tornant al que és positiu, sembla que les coses estan canviant al Congrés. Si les bones paraules es concreten en fets, crec que podrem estar satisfets.

Salut i escacs,

6 comentaris:

Héctor ha dit...

Ei!! Gràcies per la promoció! Sempre he cregut que Frederic Andreu=Dani Sánchez Llibre; finalment, fins i tot mr. escopinya ha deixat el càrrec abans que el nostre presi! Llarga vida al Frederic, si bé aquest puntet més "guapo" no encerto a trobar-li hehehe.

Respecte als trofeus, a la darrera assamblea va dir que tenia intenció de repartir-los...

Salut!
Héctor

Roger Salvo ha dit...

Sí, però va dir quan? Perquè això ja ho ha dit en reunions anteriors i no hi ha manera que ho faci. Esperem que aquesta vegada sigui la vençuda.

Salutacions,

Antonio T. ha dit...

¡Larga vida al presi!
PS: Por cierto, tengo comentada una partida de Fermín que te puede interesar publicar. (me la pasó él mismo hace mucho y la he revisado recientemente)

Joan Codina Blasco ha dit...

Si,que ha canviat,si,el"presi",soc testimoni de la darrera partida al Vila de Gràcia,rei al centre, sense enrocar,peons més enllà de la tercera fila,columnes obertes a dojo,quan el rival amenaça una peça ell contraataca,amenaçant-ne un altra,un esglaó per sota de Tahl o Codina,je,je,je,
que duri.
Una nota,els trofeus estan suspesos,perqué en el social de 2005,es varen duplicar el del Cristian Aguado i el meu,i no hi ha hagut més entregues.

Roger Salvo ha dit...

Hola Antonio,

Pues sí que me interesa la partida de Fermín, si es posible envíamela en formato pgn. por correo electrónico, mi correo es: rogersalvo@telefonica.net.

Gracias por el interés, un saludo.

Roger Salvo ha dit...

Hola Joan,

Això no és nou, el Frederic sempre ha tingut una gran capacitat combinatòria, el que passa és que com no ha tingut gaire temps per dedicar a la preparació d'obertures, doncs va preferir jugar línees solides i al final sembla que jugui molt "totxo", però si l'obliguen pot ser molt perillós perquè en les posicions tàctiques es troba molt agust.

En el tema dels trofeus, bé esperem que s'arregli aviat.

Salutacions i et desitjo un bon torneig al Tres Peons.