divendres, 24 de desembre del 2010

Bones Festes


Ja ha arribat el Nadal i ara toca ser feliços, abraçar-nos i posar-nos morats de menjar i beure. És el costum, ens ho han ensenyat des de petits i seriem infeliços si no ho puguéssim fer. En realitat les festes de Nadal són com una valvula d'escapament que tenim al finalitzar l'any per donar sortida a les frustacions, que en menor o major mesura hem anat acumulant en aquest període.

Aquest any ha estat fotut per a moltes persones. Uns han anat a l'atur, altres s'han vist obligats a tancar la botiga o l'empresa familiar. Els més perjudicats estan molt a prop de la pobresa o ficats de "potes" en ella. Per aquestes persones el Nadal està per terra.

És cosa de la crisi ens diuen, ho volen els mercats argumenten. Però que "cony" volen dir amb tot això? Ens parlen dels mercats com si fossin una plaga bíblica que ha vingut del cel per castigar-nos els nostres pecats. Doncs no, darrere dels mecats hi ha persones amb clars interessos. Són els mateixos que van provocar la crisi guanyant gran quantitat de diners i ara ens volen fer pagar els "plats trencats" a les persones "de a peu"...

Estava jo pensant aquestes coses i sembla ser que la cara se'm posava de "pomes agres", la meva dona es va adonar i em va dir una mica alterada:

Una altra vegada donant-li al "tarro" deixa de ser tan negatiu, acabaràs agafant una depressió de "cavall".

Sempre havia tingut el pressentiment que la meva dona podia llegir-me els pensaments, però aquesta vegada em vaig quedar glaçat. Vaig decidir fer-la cas, si veig un got amb líquit per la meitat, procuro convèncer-me de què està ple.



Benvolgunts companys i companyes dels escacs, us desitjo unes bones festes i que l'any 2011 us doni moltes satisfaccions (sempre i quan no sigui a costa de guanyar-me a mi, eh!)



Salut i escacs

5 comentaris:

Los "MON" ha dit...

No hay nada como dejar volar el pensamiento para ponerse de mala uva.

Bon Nadal Roger.

Roger Salvo ha dit...

Pablo, Luis, os deseo lo mejor tanto a vosotros como a vuestros seres más queridos y que en lo deportivo colméis todas vuestras perspectivas.

Buenas fiestas y un mejor 2011

Unknown ha dit...

Bones festes, Roger.

Ricard ha dit...

Hola¡

No és questió d'amargar-se, però el món està dominat per unes quantes persones que no saben com cremar els diners, i que compren a qui faci falta per seguir al poder, fent-se cada cop més rics. I clar, per distreure la gent hi ha el futbol, perque vivim en un món cada cop més uniforme on a tothom li ha d'agradar el que els mitjans de comunicació, contralats pels poderosos, volen que t'agradi. I qui no vegi així les coses és que viu en un món diferent al meu. En fí, que us desitjo a tots un any 2011 molt millor que l'anterior, que ha estat en general un desastre.

Ll.

Roger Salvo ha dit...

Joan, Ricard, us desitjo un molt bon any 2011 i que en general els núvols negres que es divisen a l'horitzó, escampin i pugem tenir un futur més esperançador.