diumenge, 24 de gener del 2010

La primera vegada


Sempre hi ha una primera vegada, en tot hi ha una primera vegada. En Pedro Martínez, avui ha defensat per primera vegada el primer taulell del Club d'Escacs Congrés (ha fet taules per cert). L'any passat va jugar al 5è taulell i ho va fer força bé, aconseguint una norma de Mestre Català. Estic convençut que, al marge d'unes puntuacions difícils d'aconseguir, el Pedro defenarà el primer taulell amb tota dignitat.

Defensar el primer taulell a Primera Divisió des de un club totalment aficionat com és el nostre, és una tasca realment difícil. Normalment els altres equips d'aquesta categoria compten amb uns primers taulells que tenen entre 100 i 200 punts més d'Elo dels que té ell, i hi ha algun cas de diferència d'Elo encara superior.

Ja sé que hi ha altres equips a aquesta categoria que són aficionats igual que nosaltres. Però aquests equips, bé per una bona política de promoció dels escacs base o bé per una certa capacitat per captar jugadors amb un Elo alt, tenen uns primers taulells al voltan de 2400 d'Elo.

Nosaltres no ens hem distingit precisament per cap d'aquestes dues coses. De la nostra "pedrera" no ha hagut cap persona, a dia d'avui, que hagi passat dels 2000 punts d'Elo (la Sandra, estic convençut que aviat els passara amb escreix)i referent a incorporacions, en els últims anys tan sols hem tingut la del Rubén Hernández. El Rubén ha estat una incorporació molt important, malgrat la seva joventut ha jugat al primer taulell el últim dos anys. Aquest any, jugan al 5è taulell, la seva puntuació de ben segur serà molt més alta.

Avui hem perdut, però l'enconte ha estat una mica estrany. Els cinc primers taulells han fet quatre punts i els cinc taulells finals hem perdut tots. Això no és normal al nostre equip, ja que normalment fem més punts als últims taulells. Se'ns han escapat algunes partides que estaven molt bé, però ja se sap, una partida no està guanyada fins que no s'han signat les planilles.

Podríem haver guanyat, avui la sort no ens ha acompanyat, altre dia serà.

Salut i escacs,