divendres, 15 de gener del 2010

Botó de mostra


Fa setmanes que vinc dient que el grup 2n de Primera Divisió és molt fort. Ens trobem que un equip que ha pujat aquesta temporada, l'Escola d'Escacs de Barcelona, compta amb un Gran Mestre Internacional, cinc Mestres Internacionals i un Mestre FIDE. Altre equip que ha pujat, el Colón Sabadell B, al tractar-se d'un equip B no se sap molt bé amb quins jugadors jugaran, però és clar que poden fer un equip fortíssim si tenim en compte que el seu jugador número 11 és un Mestre Internacional amb un Elo de 2450, que el jugador número 20 té un Elo de 2302, que el jugador número 25 té un Elo de 2245 i que fins el jugador número 29 tots els jugadors estan per sobre dels 2200 d'Elo. També tenim els equips que sempre aspien a pujar, com són el Tres Peons i el Reus Deportiu. El Tres Peons té un primer taulell de 2476 d'Elo, quatre jugadors per sobre dels 2300 d'Elo i cinc jugadors per sobre dels 2200, que el fan un equip molt solvent per aquesta categoria. El Reus Deportiu ha tingut algunes baixes als primers taulells, tot i això compta amb un llistat de jugadors força forts, la incògnita és si comptarà amb tots els seus efectius, si juguen tots, és un clar aspirant a l'ascens. El Sant Martí ho té tot per poder ser l'equip revelació, conjuga veterania amb juventut, els veterans tenen la virtut de saber en cada moment com s'ha de portar la partida en un per equips i els joves són insaciables i no li tenen por a ningú. El Sant Boi ha perdut el primer taulell de l'anterior temporada, però segueix se'n un equip compacte i competitiu. El Comtal és un equip veterà amb jugadors acostumats a jugar a la màxima categoria, és un equip difícil de batre. La Lira, el Cerdanyola Mataró i nosaltres, el Congrés, estem en totes les quinieles per baixar, però de ben segur que donarem més d'una sorpresa.

Bé, tot això són impresions, punts de vista, criteris... però ara us vull donar un "botó de mostra" de què aquest grup és molt fort. Aquest cap de setmana es juguen les finals de la Copa Catalana, a la final absoluta s'han classificat 10 equips, 6 de Divisió d'Honor i 4 de Primera Divisió. Els 4 de Primera Divisió (Escola d'Escacs Barcelona, Sant Boi, Tres Peons i Reus Deportiu) són del nostre grup. També va fer un gran torneig el Sant Martí, arribant a jugar l'última ronda als primers taulells, van jugar amb el Colón Sabadell que va alinear a tres Grans Mestres i un Mestre Internacional, van perdre hogadament i no van poder classificar-se, tot i això van demostrar trobar-se en molt bona forma.

Si, ja sé que algú em dirà que la Copa Catalana es juga a semi rapides i a quatre taulells, que no és el mateix que el Campionat per equips. Té rao, no és el mateix. Però segueixo pensant que és un bon "botó de mostra" de la implicació dels equips i l'estat de forma.

Salut i escacs,