dissabte, 18 de juny del 2016

Sabrina Vega, subcampiona d'Europa


Complex turístic de Marina d'Or, Oropesa de Mar, província de Castelló, any 1999; Campionats del món d'edats, des de sub 18 fins sub 10. Vaig seguir aquest campionat des de l'article que Leonxo García va fer per  la revista Jaque, bon article, com és costum en ell; posteriorment en altre article d'aquest mateix número de jaque, "El laboratorio", crec que tenia per títol, vaig seguir una partida, analitzada pel GM Dragan Barlov, era una India de Rei i he de dir que vaig quedar profundament impressionat del gran nivell estratègic que va demostrar la persona que portava les negres, i molt més quan aquesta persona era una nena de tan sols 12 anys! El seu nom és Sabrina Vega.

Aquest nom se'm va quedar gravat al cap i des d'aquell moment vaig fer un seguiment de la seva progressió. He de dir que aquesta progressió ha estat continua, demostrant ser una molt bona jugadora.

A mi, aquesta progressió m'agradava, en el sentit personal de què donava la raó al criteri que vaig tenir l'any 1999 quan vaig veure aquella partida que la Sabrina va guanyar a Coneru Hompu, que va ser la seva contrincant, i que van jugar en aquell torneig sub 12. Però ni de juny podia pensar que arribaria al nivell actual, i és que la Sabrina Vega ha quedat segona, empatada a punts amb la primera, al Campionat d'Europa Femení, jugat recentment a Mamaia (Romania).



El podi ha estat el següent: la primera ha estat l'Anna Ushenina, la segona la Sabrina Vega i la tercera a estat l'Antoaneta Stefanova.

Foto: Web oficial

Foto: Web oficial

Podeu consultar la classificació final en aquest enllaç. També podeu consultar algunes partides  seves en aquest altre enllaç.



Us passo articles sobre aquesta actuació de la Sabrina Vega que han sortit en diferents diaris:

El País, Abc, La província, Canarias 7, Diario de avisos, També us passo una entrevista que li van fer a LaLiga4sports.

Foto: Web oficial

A Catalunya no ha hagut gaire difusió d'aquesta actuació, us passo la crònica de "Rabiosa Actualitat d'Escacs" que com sempre està pendent de tot.

Bé, magnifica actuació de la MI Sabrina Vega, no tinc cap dubte que a poc que s'ho proposi en poc temps assolirà el títol de GM.

Destacar i també felicitar, a la catalana Anna Matnadze que amb una molt bona actuació ha aconseguit classificar-se pel campionat del món.

Salut i escacs,

2 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger:Excelent article sobre Sabrina Vega.Quan veiem les tonteries que surten en el facebook destacant les virtuts anatomiques d'algunes jugadores es molt gratificant veure un article on destaca sobretot que Sabrina Vega es millor persona que jugadora i veient que es molt bona cal destacar precisament això que els escacs li han permes combinar els estudis i fer una persona molt destacable com a exemple per als nostres joves.M'aixeco del ordinador i aplaudeixo (en la intimitat) dient:Bravo Sabrina!!! Adelante!!!!

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

Bé, Facebook és un gran invent que potència fonamentalment l'estupidesa; és com allò del xiulet, el xiulet té diferents aplicacions i algunes de molt valides, però, dóna-li un xiulet a un ximple, ja veuràs la que t'arma.

Els escacs femenins, tant catalans com espanyols, han donat un pas de gegant en els últims anys, però encara són molt poques dones les que arriben a bons nivells internacionals. És un tema que encara està en precari i se les té que donar molt més suport.

Salutacions,