diumenge, 8 de novembre del 2015

Per equips, grups de les categories catalanes



Al web de la Federació Catalana d'Escacs han sortit publicats els grups de les categories que juguen equips de tota la geografia de Catalunya, a diferència de les categories inferiors que s'enfronten equips per delegacions, és a dir, de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

Les categories denominades catalanes són: Divisió d'Honor, Primera catalana i Segona catalana.

Aquests són els grups:

DIVISIÓ D'HONOR




PRIMERA DIVISIÓ




SEGONA DIVISIÓ




El proper 21 de novembre, dins de l'Assemblea de Clubs, es farà el sorteig del número de cada club; que permetrà confeccionar el calendari de cada categoria.



Referent a la força dels equips poca concreció es pot fer a data d'avui, però si que podem dir que aquest any sembla ser que sobretot a Divisió d'Honor es preveuen molts canvis de jugadors en certs equips.

També dir que un cop tinguem la confecció dels equips, la seva força varia entre la força teòrica, la que diu l'Elo de les seves llistes, i la força real que dona la possibilitat de comptar amb tots els jugadors.

Com sempre passa en aquestes dates, fer pronòstics del que pot passar al proper per equips en les categories catalanes ens pot portar a equivocar-nos fortament, però tinc la sensació que aquest per equips serà molt diferent als anteriors en Divisió d'Honor.

A la Primera Divisió, crec i amb el criteri actual, que els dos grups estan força igualats, potser podríem dir que el grup I és una mica més fort.

La Segona Divisió cada vegada té més contradiccions, ja vaig manifestar que augmentar aquesta categoria a quatre grups no em convencia però que s'havia d'esperar a veure com funcionava. Aquest calendari està ple de situacions que podem denominar com a mínim de curioses, amb equips de la Delegació de Barcelona jugant amb equips de altres delegacions i tenint un més  que previsible calendari ple de llargs viatges (no era això el que es volia evitar amb el quart grup?), i sinó que s'ho preguntin per exemple al Cornellà, el Jake o el Masnou.

Bé, apart de contradiccions i temes per resoldre, el proper campionat en aquestes categories es presenta molt i molt apassionant. Però, he de tornar a deixar ben clar que per a mi el Campionat de Catalunya per equips, des de Divisió d'Honor fins a Tercera Territorial, és el millor campionat d'escacs que es juga a Catalunya.

Salut i escacs,

2 comentaris:

Fred ha dit...

Hola Roger: Com de costum un bon treball,aquesta vegada potser mès informatiu que de recerca pero que ens anirà bé als mandrosos com jo que ni estavem assabentats.Penso que en conjunt en les categories catalanes estem fent una fugida cap endavant i això no pot ser bò.Segueixo pensant que la Divisió d'Honor s'hauria de dividir entre els clubs profesionals(aquest grup es podria anomenar Superlliga)i la Divisió d'Honor deixarla per als clubs rabiosament amateurs.En quant a la primera Divisió mai es podrà fer a gust de tots ja que la força la otorga els resultats fets la temporada anterior i clar això sol no aclareix la potencia que pot ser diferent amb les altes i les baixes de cada temporada.I en quant a la Segona Divisió el problema es el mateix.Malauradament la potencia de la"provincia" de Barcelona es superior en quantitat a les altres i clar aixó fa trontollar l'intent de cohesionar el quilometratge dels grups.Per acabar en reafirmo en la teva opinió que que el per equips tè una magia especial que estic segur que si s'abolis baixarien les llicencies un 40%.També vull incidir en que caldria recuperar la Copa com eliminatories a partit unic amb el ritme normal.Sé qque es dificil compaginar-ho amb els interesos dels oberts i les dates però al menys es podria debatre.Fins la setmana que vé company!!!!!!!!!! Fred

Roger Salvo ha dit...

Hola Frederic,

Aquesta vegada has estat super ràpid a contestar. En aquesta qüestió estem bastant d'acord, com no pot ser d'una altra manera ja que sobre aquest tema hem parlat moltes vegades en el transcurs dels anys i hem arribat a un notable consens.

Referent a la Copa Catalana, doncs tots tenim molts bons records de quan es jugava a ritme normal a eliminatòries de sis taulers, tipus copa com indica el seu nom. Però ara crec que resulta bastant difícil de gestionar, ja que en aquests temps hi ha molts més equips i podrien ser masses rondes el que ho faria inviable, massa llarg. No creus?

Salutacions,