diumenge, 11 de maig del 2014

Campionat de Catalunya per equips 2014. Play-Off (2)


El Districte de Sants-Montjuït és el de més extensió de Barcelona i al mateix temps engloba una gran quantitat de barris, com són:  el Poble-sec, Hostafrancs, la Bordeta, la Font de la Guatlla, la Marina de Port, La Marina del Prat Vermell, Sants, Sants - Badal.

Avui hem visitat la seu del Catalunya Escacs Club al barri d’Hostrafrancs, en concret al Casinet d’Hostrafrancs.

Com sabeu, a part de parlar de la crònica de la jornada, quan visito un barri emblemàtic per a la ciutat, m’agrada fer una petita introducció en aquets sentit.

Hostafrancs es troba entre la Gran Via i Sants, en el sector del districte més proper de la plaça d'Espanya. Els eixos vitals del barri són la Creu Coberta, el carrer del Consell de Cent i els voltants del mercat.

Hostafrancs va ser, ja des de la seva fundació a mitjans del segle XIX, un barri de serveis que oferia casa als treballadors que acudien a la zona atrets per la puixança industrial de Sants, especialment del vapor de l'Espanya Industrial, i de Barcelona.

El passat industrial i obrer del barri encara està molt present en la seva fisonomia, amb moltes de les antigues fàbriques reconvertides en equipaments municipals, com la fàbrica téxtil de l’Espanya Industrial. L’any 1985, també després d’un seguit de reivindicacions veïnals, es va reconvertir en habitatges i una gran zona verda, el Parc de l’Espanya Industrial, amb serveis pel barri com l’actual Centre Cívic Casinet d’Hostafrancs.

Un altre atractiu era l'important concentració de serveis comercials que s'emplaçaven a la Creu Coberta, en el tram inicial de la carretera que menava al pont de Molins de Rei. La trama urbana va ser dissenyada durant la segona meitat del segle XIX per l'arquitecte municipal Antoni Rovira i Trias. El 1875 a Hostafrancs ja hi havia tramvia de cavalls, i el 1904 un tramvia elèctric el connectava amb la Rambla de Barcelona.




Bé, anem pel que ens interessa, la segona part del matx a doble volta amb el Catalunya Escacs Club.

Després del resultat que vam patir la setmana passada al nostre local (3-7) el matx semblava sentenciat. Però en aquesta segona part, les coses no han estat tan senzilles pel Catalunya.

És més, en alguns moments semblava que podíem fer realitat el miracle de donar la “volta a la truita”, més si cal tenint en compte que el Sistema Holandès ens beneficiava. Però al final la volta l’han donat els jugadors del Catalunya, la volta a algunes partides que semblaven clarament al nostre favor, qüestió que ens ha fet guanyar aquest segon encontre per un insuficient 4-6.

Podeu consultar els resultats d’aquest matx en aquest enllaç.

Com ja comença a ser un costum, un costum molt positiu, ens ha fet de delegat l’Alfonso Jerez, ben assessorat per la Patricia Llaneza. També ens han acompanyat des de primera hora del matí, uns quants companys de club per donar-nos suport, qüestió molt meritòria tenint en compte el decebedor resultat del primer encontre.

Com sempre us passo unes fotos:







També us poso la foto de l’equip; encara no l’havíem fet aquest any i, o ara, o mai.


Cal ressaltar com a molt positiu que tots dos encontres s’han distingit per una esportivitat exquisida, tant  per part de tots els jugadors, com dels clubs. Sense cap mena d’incident, a pesar de la importància del que estava en joc.

Prova gràfica d’aquesta afirmació és que un cop acabat el matx el dos equips hem posat plegats per poder fer aquesta foto.


Tan sols em queda felicitar al Catalunya Escacs Club per haver assolit el fet històric de pujar a la Divisió d’Honor; com també fer-ho amb el Mollet Club Escacs (ara també per haver-se proclamat campions de la Primera Divisió), i com no, al Club d’Escacs Terrassa, equip històric, que ha tornat a la que sempre ha estat casa seva, la màxima categoria dels escacs catalans.

Salut i escacs,  

2 comentaris:

Fred ha dit...

Hola RogerËn primer lloc felicitar-vos per l'excelent campionat que heu fet. Imagino com os ha quedat el cos especialment a tu i en Ricard ja que tot i saber que guanyen o perden tots el fet que la vostra victoria hauria canviat la truita fa que estic segur que el diumenge a la tarda seria un dia molt trist per a vosaltres especialment en Ricard artifex en cos i anima junt amb altre gent de l'actual situacio del Sant Marti tant esportiva com economicament.Aquest matx era una mica especial per a mi ja que tot i tenir mots amics al Sant Marti soc fill d'Hostafranchs i el Casinet es molt entranyable per a mi.Vaig neixer devant del Casinet i a la seva sala d'actes es va casar la meva germana i mes batalletes que ja explicaré. Per tant guanyes qui guanyes jo tenia que estar content i trist a la vegada.Moltes felicitats pel teu article ya que he sabut mes coses del meu barri que desconexia.Aprofito per dirte tamb'e que he contestat l'article sobre la FIDE que vas publicar fa dues setmanes una vegada llegit les opinions sobre els candidats. Una abraçada Fred

Roger Salvo ha dit...

Bona tarda Frederic,

Moltes gràcies per les felicitacions, jo també crec que hem fet un molt bon campionat.

Però com passa a les olimpíades, la medalla de llauna, és a dir, la quarta posició, tot i que sigui una molt bona classificació, acaba sent una decepció.

Sobre l'article sobre la FIDE, crec no m'has entès del tot. Ja t'ho aclariré quan en vegem.

Salutacions,