divendres, 8 d’abril del 2011

Amb més calma...


Després de quasi dues setmanes d'acabada la fase regular del Campionat de Catalunya per equips, quan els nervis i l'angoixa de l'última ronda han quedat esvaïts, ja podem fer una petita reflexió del que ha estat la Primera Divisió grup II.

Abans de començar la competició vaig comentar que en aquest grup haurien dos equips que lluitarien per l'ascens directe: El Sant Josep i el Sitges. Un tercer equip, el Sant Martí, que no podria competir amb aquest dos, però que seria superior a tots els altres. I també vaig pronosticar que els altres set lluitarien de valent per eludir el descens.

Bé, amb els dos primers vaig encertar, però la "pel·lícula" ha estat ben diferent de com jo la "pintava". El Sant Martí ha estat ficat en la lluita per l'ascens fins l'últim moment, demostrant que està capacitat per a aquesta lluita. Tots els altres equips hem estat a un altre nivell, exceptuant el Sant Adrià que no ha tingut mai cap oportunitat, els sis equips restants hem mantingut una dramàtica lluita i la majoria dels encontres han estat molt ajustats.

El Sant Josep ha estat un just primer classificat, però no ha tingut "el camí de roses" que alguns vaticinaven. L'empat a la primera ronda amb el Sant Martí i sobretot la posterior derrota amb el Sitges, li van posar les coses molt difícils. Afortunadament per a ells, els altres candidats també van fallar.

El Sitges ho tenia tot de cara després de guanyar el Sant Josep, però incomprensiblement van perdre amb el Comtal i van empatar amb el Peona i Peó. Finalment van guanyar a l'última ronda, en un dramàtic maxt, el Sant Martí i han aconseguit la segona posició.

El Sant Martí ha fet un campionat excepcional, van anar primers moltes rondes i no hauria estat injust que haguessin aconseguit pujar. Perdre l'última ronda per la mínima ha estat un cop molt fort, però han demostrat que tenen equip per poder estar en la lluita per l'ascens. Si aconsegueixen que nigú abandoni "la nau" i poguessin fer una o dues bones incorporacions, de ben segur que al proper campionat ho poden aconseguir.



El Peona i Peó ha aconseguit la quarta posició, esvain el dubte del que podien fer sense "la legió georgiana". Amb un equip jove i amb moltes ganes, ràpidament es van escapar de les places properes al descens. Un equip amb molt futur, ja que apart dels jugadors del primer equip, compta amb molts jugadors que des dels seus altres equips estan demanant pas amb molt bones actuacions.

El Santa Eugènia de Girona tampoc ha passat gaires angúnies. Tanmateix, ha donat la impressió que quan van aconseguir els suficients punts per eludir el descens, van treure el peu de "l'accelerador". Si no vaig errat, ens els trobarem altra vegada el proper any.

El Comtal ha estat l'equip "boig" i desequilibrant del grup. Capaç del millor i del pitjor, amb els seus resultats han fet la guitza a més d'un, especialment a nosaltres el Congrés. No sempre han pogut presentar el seu millor equip, tot i això han fet els deures i tampoc han passat gaires angúnies.

Nosaltres, el Congrés, si que hem patit de valent. Vam començar perdent punts que no contàvem de perdre i després tot ha estat molt més complicat. Afortunadament, a les últimes rondes el nostre nivell de joc ha estat millor i hem aconseguit matenir la categoria.



El Jake ha lluitat fins l'últim moment, però el desempat no els ha beneficiat. No és habitual que amb 3,5 punts es baixi, inclús, en anys anteriors molts equips s'han salvat amb 3 punts i excepcionalment, també recordo, un equip que es va salvar amb 2,5 punts. Posteriorment han entrat en una mena de repesca, jugant-se la plaça amb el Foment B i també han perdut. Definitivament no han estat afortunats en aquest campionat.

El Montmeló ha estat un equip que ha donat més "guerra" del que es pot pensar mirant tant sols la classificació. Va perdre alguns encontres per la mínima, el que vol dir que amb una mica més de sort les coses podrien haver estat diferents.

El Sant Adrià no ha pogut presentar un equip competitiu per a aquesta categoria. No sé que els ha passat aquests últims anys, tan sols desitjar-los que el més aviat possible tornin ha estar a la categoria que per trajectòria i historial es mereixen.

Fins aquí he parlat dels equips, ara vull parlar-vos dels jugadors més destacats. Aquesta és la relació dels jugadors que han puntuat millor a cada tauler.
  1. Amador Rodríguez, Sant Josep. 6,5 punts.
  2. Ramon José, Sant Josep. 6 punts.
  3. Erik Martínez, Sant Martí. 7,5 punts.
  4. Enrique Fernández, Sitges. 7 punts.
  5. Antoni Marcet, Sitges. 8 punts.
  6. Carles Fernández, Sant Josep. 7 punts.
  7. Joan Xanco, Comtal. 6 punts.
  8. Josep Ortiz, Sant Josep. 7,5 punts.
  9. Pablo Castillo, Sant Martí. 6 punts.
  10. Pau Fernández, Sant Josep. i Eric Sánchez, Sant Martí. 7 punts
Ha destacar la puntuació que amb tan sols 17 anys ha fet l'Erik Martínez en un molt difícil tercer tauler. Felicitacions Erik.

Aviat sabrem tots els equips que la propera temporada jugaran a la Primera Divisió i també podrem saber en quin grup juguen. Sembla ser que el Sant Martí i el Congrés no coincidirem al mateix grup. Bé, tindrem que buscar-nos uns altres per fer-los la guitza.

Salut i escacs,